CAMINADES GUIADES
   

Excursions guiades de la mà d’un doctor en biologia, dirigides a tots els públics.

L'objectiu és fer una caminada típicament senderista, acompanyant-la amb les explicacions d’una sortida naturalista (fent algunes parades), combinant així, el millor dels dos mons. Adaptant-nos, també i en la mesura del possible, a les exigències i desitjos de cada grup.

Caminades per grups o particulars a la vostra mida a la zona de Catalunya que es desitgi...

o fent alguna de

LES NOSTRES PROPOSTES:

 


LA BOTÀNICA DIVERTIDA

Hi ha plantes carnívores a casa nostra? I paràsites? I tòxiques? Plantes mestres de l’engany? Per què les flors de l’alta muntanya són tan grans? Per què les plantes aromàtiques fan olor?

Descobreix aquestes curiositats, i més, en aquestes sortides: 

- Plantes carnívores, paràsites i tòxiques a la Collada Verda (el Ripollès). Primavera (estiu)

- Orquídies, les mestres de l'engany a Taradell (Osona) o a Cabrera i el Pla d'Aiats (Osona). Primavera.

- La bella flora de muntanya a la Collada dels Tres Pics (el Ripollès). Primavera (estiu)


ELS SECRETS DELS CAMINS DE RONDA

Tot caminant pels Camins de Ronda podem gaudir d’alguns dels paisatges més bonics de casa nostra. Però, a més de bells racons, platges, cales i roques amaguen molts secrets per descobrir... per què el Cap de Creus és com és? Com són i per què són tan importants les praderies de posidònia? el fenoll marí, remei contra l'escorbut? 

Descobreix aquestes curiositats, i més, en aquestes sortides (trams més recomanats):

- Roses - Cala Montjoi (Roses, Alt Empordà). Tot l'any (estiu amb snorkel).

- La Fosca (Palamós) - Cala del Crit (Calella, el Baix Empordà). Tot l'any (estiu amb snorkel).


TALLER DE RATAFIA

En aquest cas no farem una caminada clàssica, sinó que al voltant de Taradell (Osona), o on es desitgi si és el cas, buscarem i aprendrem a conèixer les herbes necessàries per fer la nostra pròpia ratafia casolana. Al final de la caminada, també, s’explicaran diferents receptes.

A finals de juny.


ORIENTAR-SE A LA MUNTANYA (INICAR-SE AL SENDERISME) 

On vaig? Quina robo em poso? On busco caminades? Quina ressenya faig servir? Com m’oriento? Quina roba necessito? Com llegeixo el mapa?

Tot anant al Castell d’en Boix i l’Enclusa, des de Taradell (Osona), gaudint d’aquest bonic indret a les faldes del Montseny, anirem responent totes aquestes preguntes i més.

Tot l'any.


EL MÓN DELS BOLETS

Quina funció tenen al bosc? Per què són tan importants? Quins puc collir sense por? On haig de buscar-los?

En els últims anys sortir a buscar bolets s’ha convertit en una pràctica molt popular. No tothom, però, coneix que són els bolets i quina funció fan dins el bosc. Aquestes sortides estan pensades per saber més sobre aquests aspectes... i també, per aquells que volen aprendre a buscar, trobar i conèixer les diferents espècies comestibles (tot i que això últim no ho podem garantir).  

Lloc i dades segons temporada (tardor).


EXCURSIONS A MIDA

Expliqueu-nos  els vostres interessos, que us agradaria veure (per exemple, alguna planta en concret?), que us agradaria que us expliquessim (per exemple, per què el paisatge del lloc és com és?) o simplement on voleu anar (amb explicacions o sense), quan hi voleu anar... i us farem un pressupost.


 
PRESSUPOST I/O MES INFORMACIÓ:  xevi@nototsoncims.net  
      El preu de les excursions, a nivell orientatiu, sol estar entre els 100/150 € per grup (en funció de la zona)

  CONDICIONS

- Caldrà fer el pagament per avançat mitjançant transferència bancaria (Només es retornaran el diners per causes justificades).

- En cas que la caminada es suspengui per mal temps (o altres motius) s’ajornarà per un altra data propera, si és possible, o es retornaran els diners.

- Qui vingui ho farà sota la seva responsabilitat, eximint a la organització de qualsevol responsabilitat derivada de la caminada. Com a organització ens reservem el dret d'exigir el carnet de federat de la F.E.E.C. o el pagament d'una assegurança (previ avís).
 
 
  QUI SOM?

  BOTIGA

  CONTACTE